Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Řídím - piju nealko pivo"

Akce u České Skalice na Náchodsku 

Ve středu 24. srpna 2011, čtvrtek i v pátek policisté na Náchodsku opět odměňovali vzorné řidiče či řidičky. Ten, kdo měl v pořádku vše potřebné pro provoz a řízení motorových vozidel a při orientační dechové zkoušce mu displej přístroje napsal „bez alkoholu“, byl odměněn.
 
 
Odměny v podobě nealkoholického piva, jednorázový testr na alkohol, samolepky a letáčky, dostali řidiči od zástupců jednotlivých pivovarů.
 
 
V průběhu celé akce policisté zkontrolovali více než 170 řidičů a řidiček. Z celého počtu kontrolovaných bylo 165 odměněno. Nikdo z nich neusedl za volant pod vlivem alkoholu a měli vše ostatní v pořádku.
 
 
Padly však i pokuty např. z nevyhovující technický stav vozidla, za nepřipoutání se nebo za předjíždění na tzv. plné čáře. V jednom případě policisté zjistili u řidičky alkohol, nadýchala více než 0,8 promile. Policisté jí na místě odebrali řidičský průkaz a další jízdu motorovým vozidlem zakázali.
 
 
Řidičům se tato akce velmi líbila, na odměny reagovali pozitivně a s úsměvem. Velmi překvapeni byli kontrolovaní cizinci.
 
Napsali o nás: Náchodský deník
 
nprap. Jana Pecoldová
26. srpna 2011

 

vytisknout  e-mailem