Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Začíná advent, policisté budou více v ulicích.

MLADOBOLESLAVSKO - Policisté stejně jako každý rok v souvislosti s adventem a vánočními svátky budou dohlížet na bezpečnost občanů a na klidný průběh svátků. 

Již tento víkend začal advent. Mladoboleslavští policisté, s prvním adventním víkendem, odstartovali preventivně bezpečnostní akci „Advent 2022“. V rámci této akce, budou v následujících týdnech policisté více vidět v ulicích, obchodních centrech a také v místech s větší koncentrací lidí. Dle situace a v návaznosti na pořádání různých vánočních akcí, budou policisté přijímat adekvátní bezpečnostní opatření na celém území Mladoboleslavska, k zajištění co největší bezpečnosti občanů.

Policisté se zaměří na místa, kde by mohlo docházet ke krádežím, jako jsou parkoviště u nákupních center, bankovní ústavy, pošty a centra měst. Policisté v těchto místech budou kontrolovat zaparkovaná vozidla, zda je jejich majitelé neponechali odemčené nebo zda neponechali na sedadlech cenné věci. V případě takového zjištění jejich majitele na to upozorní.

Několik preventivních rad:

  • Při procházkách a nákupech na vánočních tržištích se vyplatí rozdělit peníze na menší částky, uschovat je a nosit je odděleně.
  • Nikdy nenechávejte peněženku a doklady na vrchu kabelky či nákupní tašky. V nákupním centru, obchodech a obchodních domech nikdy nenechávejte tašku či kabelku v prostoru nákupního vozíku.
  • Buďte ostražití v prostředcích městské hromadné přepravy, kde je v předvánočním čase neustále nával cestujících.
  • Ženám doporučujeme mít ruku na zipu kabelky či tašky.
  • Mužům doporučujeme uložit peníze a doklady do náprsní kapsy bundy či kabátu, která je na zip.
  • Ve svých vozidlech nenechávejte na viditelných místech žádné předměty, které by byly lákadlem pro zloděje, věci ukládejte do zavazadlového prostoru vozidla.

Přejeme všem klidný předvánoční čas, strávený s rodinou a přáteli, bez zbytečných starostí a krádeží. 

prap. Jiří Plesar
ÚO Mladá Boleslav
29. listopad 2022

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem