Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policie dětem

MLADOBOLESLAVSO- Policisté navštívili 8. základní školu v Mladé Boleslavi. 

V pátek 17. února 2017 v odpoledních hodinách zavítali mladoboleslavští policisté za žáky prvního stupně  8. základní školy v Mladé Boleslavi.

Při besedě jsme se zaměřili na zásady bezpečného chování dětí při kontaktu s cizí osobou.  Připomněli jsme jim jaká nebezpečí a nástrahy na ně mohou čekat na ulici nebo v okolí domova. Prověřovali jsme, jak by se děti zachovaly v různých nebezpečných situacích. Nastínili jsme různé rizikové situace a mile nás překvapilo, že téměř všechny děti věděly, jak se mají v případě nebezpečí správně zachovat.

Více než šedesáti školákům jsme přiblížili práci policistů a vysvětlovali jim různé policejní činnosti. Děti si mohly vyzkoušet výstroj a výzbroj pořádkové jednotky jako např. balistické helmy, neprůstřelné vesty a donucovací prostředky z čehož byly velice nadšené. Nezapomněli jsme ani na ukázku kriminalistického kufru s nejrůznějším náčiním a pomůckami potřebnými k zajištění stop na místě činu. Dětem se nejvíce líbily daktyloskopické prášky a štětečky. S radostí si vyzkoušely, jak kriminalisté pracují s magnetickým práškem, s jehož pomocí si zviditelnily své otisky prstů na listu bílého papíru.  

Našim cílem bylo dětem ukázat, že policisté nedělají pouze represivní činnost, ale věnují se i prevenci a pomáhají lidem ve chvílích, kdy se jim přihodí něco nepříjemného. Na rozloučenou dostali žáčci drobné dárky v podobě reflexních prvků, rozvrhy hodin, policejní omalovánky a pexeso.

nprap. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
20. února 2017

 

Odkazy do noveho okna

P2170293

P2170293 

Detailní náhled

P2170300

P2170300 

Detailní náhled

P2170305

P2170305 

Detailní náhled

P2170315

P2170315 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem