Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ohlédnutí za uplynulým víkendem

MLADOBOLESLAVSKO- Policisty zaměstnali řidiči pod vlivem alkoholu, drog i ti kteří řídili přes uložený zákaz. 

Sobota 18. února 2017:

Nejprve zastavila, krátce před devátou hodinou ranní, hlídka dopravních policistů dvaadvacetiletého muže v ulici Havlíčkova v Mladé Boleslavi, který řídil pod vlivem drog.  Odpoledne, policisté odhalili rovněž pod vlivem drog teprve devatenáctiletého mladíka, který řídil osobní automobil nedaleko obce Veselá. Další policejní kontrolou na Českobratrském náměstí v Mladé Boleslavi bylo zjištěno, že dvaatřicetiletý muž jezdí městem i přes uložený zákaz řízení motorových vozidel.

Neděle 19. února 2017:

S hodnotou 0,46 promile alkoholu v krvi řídil v ranních hodinách třiatřicetiletý cizinec v obci Chudoplesy, kterému uložili dopravní policisté kauci ve výši pět tisíc korun. Ani nedělní večer se neobešel bez problémů v dopravě a v Mladé Boleslavi došlo ke střetu dvou osobních vozidel, kdy opilý muž, kterému v krvi kolovalo téměř 1,7 promile alkoholu, nedal na křižovatce přednost v jízdě dalšímu vozidlu, jehož řidič musel být s těžkým zraněním převezen do místní nemocnice.

Policisté z Územního odboru Mladá Boleslav řešili v roce 2016 padesát devět dopravních nehod, kdy byl u viníků zjištěný alkohol. Policejní hlídky neustále usilují o to, aby se počet dopravních nehod v našem regionu snižoval a aby ubylo nehod s vážnými následky na zdraví a životech účastníků silničního provozu. Svým zodpovědným chováním na silnicích však musí přispět i samotní řidiči a ostatní účastníci silničního provozu. 

nprap. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
21. února 2017 

vytisknout  e-mailem