Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Loupež kriminalisté objasnili

MLADOBOLESLAVSKO- Díky výborné práci kriminalistů skončili obvinění muži ve vazbě. 

Dne 11. října 2017 sdělili mladoboleslavští kriminalisté obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu Loupež dvěma mužům, kteří v sobotu 7. října fyzicky napadli a oloupili hned několik osob v Mladé Boleslavi.

Ke spáchání závažného násilného činu došlo v odpoledních hodinách v parku ve Viničné ulici, kde oba obvinění společně napadli nejprve dva muže údery a kopy a následně jim odcizili peněženky a mobilní telefon.

Několik minut poté si ve stejném parku vyhlédli dalšího muže sedícího na lavičce, kterého okradli o peněženku, mobilní telefon a klíče od vozidla, čehož si všiml kolemjdoucí osmadvacetiletý muž a vyzval útočníky, aby svého jednání zanechali. Ti jej však fyzicky napadli a rovněž oloupili.

Během několika desítek minut způsobili agresoři poškozeným mužům četná zranění a připravili je o více než 8 tisíc korun.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněných do vazby. Vznikla totiž důvodná obava, že by mohli trestnou činnost opakovat, skrývat se, vyhýbat se trestnímu stíhání nebo by působili na dosud nevyslechnuté svědky.  Na základě rozhodnutí soudu byli oba obvinění vzati do vazby.  

V případě prokázání viny jim nyní hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

nprap. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
13. října 2017

vytisknout  e-mailem