Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontroly zabezpečení rekreačních objektů

MLADOBOLESLAVSKO – Nedejte zlodějům šanci! 

Na Mladoboleslavsku proběhla v pátek 8. ledna tohoto roku preventivní akce zaměřená na kontrolu zabezpečení rekreačních objektů.

Akci realizovali policisté mladoboleslavských obvodních oddělení a v rekreačních oblastech nezaznamenali pohyb nežádoucích osob. Všechny kontrolované objekty byly řádně zabezpečeny.

Přesto v zimním období na Mladoboleslavsku evidujeme zvýšený počet případů vykradených chat a chalup v rekreačních oblastech. V době vánočních svátků vnikl například v obci Dalovice zatím neznámý pachatel hned do dvou chatek, v nichž poničil zabezpečení a odcizil různé vybavení za téměř 8 tisíc korun. V katastrálním území Dlouhá Lhota rovněž násilně vnikl zloděj do chaty, ze které odcizil elektroniku a alkohol, čímž majiteli způsobil škodu více než 10 tisíc korun.

Zloděje od páchání trestné činnosti neodradil ani vyhlášený nouzový stav a zvýšená trestní sazba, kdy jim za přečin Porušování domovní svobody a zločin Krádež hrozí až osmiletý trest odnětí svobody.

policejní kontrola zabezpečení rekreačních objektů.jpegpolicejní kontrola zabezpečení rekreačních objektů

Policisté upozorňují:

V zimním období lidé méně navštěvují své chaty a chalupy. Majitelé rekreační objekty mnohdy zazimují a vrací se až na jaře. Těchto měsíců ovšem hojně využívají zloději a také nevítaní nocležníci.

Zlodějům se tak naskýtá snadná příležitost k prohledání objektu a odcizení zapomenutých cenností. Lidé bez domova v chatách přespávají a často zkonzumují trvanlivé zásoby potravin či alkohol. Velkou ztrátou pro majitele je například spálený nábytek či fotky, kterými si lidé bez domova v chatách zatápí.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
8. ledna 2021

vytisknout  e-mailem