Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda se smrtelným zraněním

MLADOBOLESLAVSKO- Motorkář četným zraněním na místě podlehl. 

V soboru 16. června 2018 došlo na Mladoboleslavsku okolo 20:30 hodin večer ve směru jízdy od obce Debř na obec Bakov nad Jizerou k vážné dopravní nehodě, při které zemřel řidič motocyklu.

Na uvedené komunikaci uvedl řidič vlivem rychlosti osobní vozidlo VW Passat do smyku a následně vjel do protisměru, kde se střetl s právě projíždějícím motocyklem.

Řidič osobního vozidla z místa dopravní nehody ujel, aniž by řidiči motocyklu poskytl první pomoc. Devětačtyřicetiletý motorkář utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl.

Řidič s ujíždějícím osobním vozidlem zastavil až v obci Bakov nad Jizerou v ulici Komenského sady, kde jej ve 20:40 hodin policisté zadrželi. U třiadvacetiletého muže byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem téměř 1,7 promile alkoholu. Orientační test na přítomnost drog vyzněl rovněž pozitivně, kdy prokázal přítomnost THC. Následnou lustrací bylo dále zjištěno, že řidič není držitelem řidičského oprávnění pro žádnou skupinu.

Po odběru krve v mladoboleslavské nemocnici umístili policisté muže do policejní cely. Ten nyní čelí podezření ze spáchání trestných činů Usmrcení z nedbalosti, Neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a Ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí až šestiletý trest odnětí svobody.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
18. června 2018

vytisknout  e-mailem