Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zachránil lidský život - AKTUALIZACE

MĚLNICKO - Policisté za pomoc při záchraně života poděkovali ženě z Neratovic. 

 

poděkování

Zástupci Územního odboru policie Mělník poděkovali za pomoc při záchraně života muži, který se pokusil  dne 14. listopadu 2016 o sebevraždu,    také občance z Neratovic. Ta přivolala policejní hlídku a vyčkala na její příjezd. Duchapřítomně vyhodnotila situaci a ještě před příjezdem policistů odvázala druhý konec lana, jež si muž přivázal k zábradlí. Policisté ženě kromě poděkování  předali také několik drobných dárků.

 

 

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
02.12.2016


 

 

 

MĚLNICKO - Za záchranu života byl vedením policie oceněn.

Vedoucí Územního odboru policie Mělník plk. Ivan Žučenko poděkoval ve středu 23. listopadu 2016 pprap. Martinu Brücknerovi, policistovi Obvodního oddělení Neratovice, za záchranu lidského života. „ Přál bych si mít na svém útvaru samé takové policisty“, řekl při předávání pamětní medaile III. stupně ředitele Krajského ředitelství policie Středočeského kraje plk. Žučenko. Kromě medaile předal policistovi pamětní knihu Policie ČR a další drobné dárky.

oceněný policista

Bylo pondělí 14. listopadu 2016 kolem sedmé hodiny večer. Hlídka neratovických policistů dostala oznámení, že na mostě u loděnice sedí muž s lanem kolem krku. Druhý konec má uvázaný k zábradlí a vše nasvědčuje tomu, že chce skočit do řeky Labe. Policisté okamžitě vyjeli na místo určení, do městské části Lobkovice. Když dorazili na místo, našli muže, který seděl pod zábradlím na trubkách a popíjel alkohol. Pprap. Brükner se snažil navázat s mužem kontakt. Muž mu sice řekl své jméno, ale komunikovat se mu moc nechtělo. Kolegyně se vrátila ke služebnímu vozidlu zavolat zdravotnickou záchrannou službu.

Již během hovoru, jak sám prap. Brückner řekl, se snažil vyhodnocovat situaci a přemýšlet, co udělá, pokud muž skočí. To se nakonec skutečně stalo. Zachytit ho však, vzhledem k okolnostem nemohl, neboť by ho padající tělo strhlo do vody s sebou. V době, kdy do vody sebevrah dopad, si již policista klestil cestu zarostlým křovím u řeky až k pilíři, kde se muž nacházel. Za bundu ho vytáhl na břeh. Zde mu již pomohli kolegové, strážníci z Městské policie Neratovice. Společně mu poskytli první pomoc, neboť i za tak krátkou dobu, vzhledem k mrazivému počasí, byl podchlazen. Posadili ho do služebního vozidla a počkali na příjezd záchranářů, kterým ho pak předali do péče.

Tato záchrana života za sedmiletou dobu služby pprap. Brücknera je již v pořadí druhá. Poprvé zachránil život sebevrahovi, který chtěl svůj život ukončit na opuštěném statku v Obříství. Tehdy převzal z rukou policejního prezidenta medaili Za statečnost.

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
25.11.2016


 

Odkazy do noveho okna

oceněný policista

oceněný policista 

Detailní náhled

oceněný policista

oceněný policista 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem