Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Tři vykradená auta za jednu noc

MĚLNICKO - Policisté Obvodního oddělení Lužec nad Vltavou šetří případ několika vykradených vozidel. 

V době od 4. května 2019 od 21:30 hodin do následujícího rána neznámý pachatel za obcí Všestudy směrem na Veltrusy na polní cestě rozbil sklo u zadních pátých dveří osobního vozidla Volvo. Ze zavazadlového prostoru odcizil dva batohy s věcmi za téměř 14 000,- Kč. Další škodu za téměř 12 000,- Kč majiteli způsobil poškozením vozidla.

Stejným způsobem téměř ve stejném časovém rozmezí ve městě Veltrusy v ulici Lomená vnikl neznámý pachatel do osobního auta Citroen. Z něj vzal peněženku s finanční hotovostí. Majiteli dalšího z vozů v obci Všestudy způsobil škodu poškozením. Rozbil sice zadní dveře, ale dovnitř se mu vniknout nepodařilo.

Policisté šetří případ jako přečiny krádež a poškození cizí věci. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.

Aby se podařilo zloděje vypátrat a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili ve výše uvedených místech a inkriminovanou dobu podezřelé osoby. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Lužec nad Vltavou nebo na telefonním čísle 974 876 770. Volat můžete také na bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

Varujeme řidiče:
Nenechávejte na sedadlech ani odkládacích plochách vozidla žádné věci, zejména kabelky, kufříky, mobilní telefony, doklady od vozidla, peníze, tablety a jiné. Jakákoli z těchto věcí může pachatele nalákat. Mnohdy je škoda na rozbitých sklech vozu výrazně vyšší, než samotné věci odcizené z vozidla. Starosti s vyřizováním nových dokladů a blokací platebních karet rovněž nejsou zanedbatelné!

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
6.5.2019

vytisknout  e-mailem