Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Slavnostní slib nových policistů

MĚLNICKO - V rámci slavnostního aktu si převzali policisté ÚO Mělník medaile Za věrnost I. a II. stupně. 

Ve středu dne 29. listopadu 2017 zahájilo oficiálně svou policejní kariéru slavnostní služební přísahou před nastoupenou Čestnou jednotkou a praporem Krajského ředitelství policie Středočeského kraje padesátka nových policistů.   

Slavnostní akt se konal v prostorách Muzea Policie ČR, ulici Ke Karlovu 1, Praha 2 . Všichni nováčci museli před přijetím k policii uspět v bezesporu velmi  náročném přijímacím řízení. 

Policejní slib složili  před zraky nejen svých nejbližžších, ale také svých sloužících kolegů, vedoucích územních odborů a odborů krajského ředitelství, radního Středočeského kraje pro bezpečnost Roberta Bezděka a dalších hostů.

V ráci slavnostního aktu převzali vybraní policisté z rukou prvního náměstka policejního prezidenta, brigádního generála Martina Vondráška, medaile Za věrnost I. a II. stupně, Plaketu Policie ČR a Medaili Za zásluhy o bezpečnost. Mezi oceněnými byli i policisté z Územního odboru policie Mělník.

Slavnostní ráz ceremoniálu podtrhoval velký dechový orchestr Hudby Hradní stráže a Policie České republiky, který vysoce profesionálně reprezentuje českou hudební kulturu, a to nejen doma, ale i v zahraničí.

Více informací a fotografie naleznete na : http://www.policie.cz/clanek/slib-novych-policistu.aspx

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mlučí PČR Mělník
1.12.2017

vytisknout  e-mailem