Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Setkání se seniory

MĚLNICKO - Na pozvání zavítaly policejní preventistky do domova seniorů na Mělníku s přednáškou o bezpečnosti a nástrahách v kyberprostoru. 

V pondělí 6. března 2023 navštívily policejní preventistky Územního odboru Mělník seniory v domově seniorů Senlife Mělník, s.r.o., aby si s nimi pohovořily na téma „ bezpečnost a nástrahy v kyberprostoru“, protože tato věková skupina patří mezi nejzranitelnější oběti trestných činů. Přednášku si přišlo poslechnout na dvě desítky seniorů. Preventistky pohovořily o zabezpečení mobilních telefonů (heslech), ale i bankovních účtů a o rizikách spojených se sdělováním těchto hesel dalším osobám. Dále se věnovaly kriminalitě páchané v kyberprostoru – převážně podvodným telefonátům, kde se pachatelé vydávají za vnuky/vnučky, bankéře, policisty a podvodným SMS zprávám. Vysvětlily, proč je důležité během hovoru nesdělovat jména příbuzných, adresu a další údaje. Poté posluchačům pustily názorné ukázky takovýchto telefonátů.

Všichni přítomní projevili o setkání s preventivním zaměřením velký zájem a policejní návštěvu s poučným programem a popovídáním na vybraná témata hodnotili velmi kladně.

Po ukončení přednášky obdarovaly policistky přítomné posluchače křížovkami pro seniory.

prap. Martina Hamplová
PČR Mělník
8.3.2023

vytisknout  e-mailem