Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Projekt "Bezpečné město"

MĚLNICKO – Dalším městem, které se zapojilo do projektu Bezpečné město, je Liběchov. 

Vedoucí Územního odboru policie Mělník plk. Ivan Žučenko podepsal v pondělí 23. ledna 2017 se starostkou města Liběchov Ing. Vladimírou Zralíkovou koordinační dohodu o vzájemné spolupráci.

podpis koordinační dohody Liběchov

Jejím podpisem se město Liběchov zapojuje do projektu středočeské policie Bezpečné město, obec. Společným úkolem jak policie, tak města je vhodné koordinování sil a prostředků, metod a forem práce k ochraně veřejného pořádku a boji proti kriminalitě. Bezpečnost by však měla být záležitostí každého z nás.

Každý občan by si měl všímat co se děje v jeho okolí a svým chováním předcházet možným rizikům jak pro něho samotného, tak i pro jeho blízké. Nebýt lhostejný k protiprávnímu jednání těch, kterým dodržování zákonů a pravidel slušného chování dělá problémy. Město společně s Policií ČR pracuje na webových stránkách, kde bude společný projekt „Bezpečný Liběchov“ prezentován. O jeho spuštění budou občané informováni. Na těchto stránkách budou prezentovány některé případy trestné činnosti, ale zejména prevence a rady jak předejít k páchání trestné činnosti. Naším cílem je zejména zvýšení informovanosti veřejnosti, ale také poskytování a získávání podnětů a informací od občanů.

Co je projekt Bezpečné město

Krajské ředitelství Policie České republiky je iniciátorem projektu „Bezpečné město nebo obec”, který je ve Středočeském kraji postupně zaváděn. V roce 2016 se do tohoto projektu v okrese Mělník zapojila města s rozšířenou působností, Mělník, Neratovice a Kralupy nad Vltavou. Hlavními partnery jsou vedení města, Policie ČR a Městská policie. Dalšími nepostradatelnými partnery jsou sociální odbor, úřad práce, probační a mediační služba a další subjekty působící v oblasti prevence.

Cílem projektu „Bezpečné město je zvýšení pocitu bezpečí obyvatel a jeho návštěvníků a tím zvýšení a zlepšení kvality života. Tento projekt vznikl na základě mnohaletých zkušeností s bojem proti kriminalitě a dalším formám závadového jednání, z nichž vyplývá, že na jejich potírání se musejí podílet a spolupracovat všechny zainteresované subjekty. Nadále musí být mezi nimi prohlubována efektivní spolupráce, jejímž výsledkem by mělo být snížení kriminality a všech projevů protispolečenského jednání.

V letošním roce se projekt na Mělnicku rozšíří i do dalších měst a obcí.

Informace o rozšíření projektu v letošním roce naleznete na : http://www.policie.cz/clanek/bezpecne-mesto.aspx

 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí PČR Mělník
24.1.2017


 

vytisknout  e-mailem