Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Obviněný muž skončil ve vazbě

MĚLNICKO – Kradl za nouzového stavu a poškodil dveře do finančního úřadu. 

Policistům Obvodního oddělení Neratovice se podařilo díky osobní a místní znalosti objasnit hned dva trestné činy ve městě. Předposlední den v roce obvinili na základě shromážděných důkazů jedenapadesátiletého muže ze zločinu krádeže a přečinu poškození cizí věci. Obviněný dne 17. prosince 2020 kolem 19. hodiny kusem betonu rozbil skleněnou výplň vstupních dveří do budovy finančního úřadu v ulici Smetanova. Způsobil škodu ve výši téměř 16 000,- Kč.

V době od 28. prosince dopoledne do následujícího dne odpoledne dlažební kostkou rozbil skleněnou výplň výdejního okénka restaurace v areálu letního koupaliště. Když zjistil, že za sklem je ještě dřevěná deska, vydal se ke stánku s občerstvením. Zde poškodil dveře, vnikl dovnitř a odcizil několik věcí, které zde našel. Jednalo se například o elektrické větráky, rychlovarnou konvici, pivní narážeč na sudy a další. Celkově způsobil škodu ve výši 9 000,- Kč. Vzhledem k tomu, že se krádeže dopustil v době nouzového stavu, hrozí mu trest odnětí svobody na dva až osm let.

Na základě všech zjištěných skutečností i s ohledem na to, že byl v posledních třech letech za stejnou trestnou činnost již odsouzen, podal státní zástupce návrh na vzetí obviněného do vazby. Soudce okresního soudu návrhu vyhověl, a tak silvestrovskou noc již prožil ve vazební věznici.

por. Mgr. Markéta Johnová
6.1.2020

vytisknout  e-mailem