Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Děti v dopravě aneb na silnicích bezpečně

MĚLNICKO - V minulých dnech proběhl ve Společenském domě v Neratovicích preventivní projekt zaměřený na bezpečnost dětí v dopravě. 

V prostorách Společenského domu v Neratovicích  se v úterý 9. dubna 2024 otevřel první  sociálně preventivní projekt pro školy Děti v dopravě aneb na silnicích bezpečně. Jde o vyvrcholení dlouhodobé spolupráce týmu prevence kriminality města Neratovice,  Krajského ředitelství policie Středočeského kraj a Městské policie Neratovice, který zacílil na bezpečnost v dopravě.

Volba tématu není náhodná. Počet nehod a úrazů v souvislosti s nerespektováním rizik v silničním provozu v nichž figurují děti hovoří jasně. Lektorský tým složený z preventistů Policie ČR a městské policie se tedy zaměřit na prevenci nástrah v ulicích, na vozovkách, v městském i venkovském prostředí s využitím interakce a aktivizačních technik. 


Žáci pátých tříd neratovických škol si zopakovali znalosti z dopravní výchovy, zopakovali si vše podstatné, aby se bezpečně mohli v následujících dnech pustit do praktické části na dopravním hřišti. Na děti čekaly modelové situace, nácvik simulace tísňového volání, bezpečnostní desatero, nácvik využívání ochranných pomůcek, správné přecházení. Dostatek prostoru byl věnován i využití interaktivních výukových prvků .

Tuto výstavu preventivnímu týmu v rámci příkladné a dlouhodobé spolupráce zapůjčila koordinátorka prevence kriminality MěÚ Kralupy nad Vltavou paní Stanislava Valterová. Za uvedenou spolupráci děkujeme!

por. Mgr. Markéta Johnová
17.4.2024

vytisknout  e-mailem