Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Akce s krycím názvem „CIZINEC“

MĚLNICKO, MLADOBOLESLAVSKO – I mělničtí policisté se zapojili do celorepublikové akce. 

Ve dnech od 27. do 30. března 2017 pobíhala na území celé České republiky policejní bezpečnostní akce zaměřená na kontrolu cizích státních příslušníků. Jednalo se o odhalování nelegálního pobytu cizinců, zejména zaměřenou na nelegální výkon práce. Do této akce se zapojil i Odbor cizinecké policie Krajského ředitelství Středočeského kraje.

Mělničtí policisté z Oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort, kteří mají na starosti i teritorium Mladé Boleslavi, provedli kontrolu na Mladoboleslavsku. Přímo v Mladé Boleslavi při rekonstrukci jednoho z domů zkontrolovali cizince, který prováděl pomocné zednické práce. Při kontrole předložil pas a vízum sousední země Evropské unie. Povolení k zaměstnání však nepředložil, stejně jako cizinec, kterého kontrolovali policisté v jedné z obcí na Mladoboleslavsku při stavbě řadových rodinných domů. S oběma bylo zahájeno správní řízení o správním vyhoštění. 

Během uvedených dnů bylo na území Středočeského kraje zkontrolováno celkem sedmdesát cizinců a to ve firmách a provozovnách, které sídlí na Praze – západ a v okresech Mladá Boleslav a Beroun.

Policie ČR v obdobných aktivitách pokračovat i v následujícím období.

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí P ČR Mělník
6.4.2017

vytisknout  e-mailem