Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zneužila platební kartu

KUTNOHORSKO – Policisté po ní pátrají. 

Policisté z Kutné Hory přijali oznámení a následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Dosud neznámý pachatel dne 11. ledna 2017 využil nepozornosti majitelky a během nakupování v Kutné Hoře ji odcizil platební kartu, kterou měla žena uloženou v kapse bundy. Následně ještě týž den provedl prostřednictvím bezkontaktní platby celkem tři nákupy v jednom kutnohorském obchodě.

Na záznamu je vidět osoba, která měla tyto tři platby provést. Je předpoklad, že by mohla pocházet z Kutné Hory nebo Kutnohorska.

Žádáme občany, kteří poznají ženu na fotografii, aby kontaktovali policisty na bezplatnou telefonní linku 158 nebo přímo Obvodní oddělení Kutná Hora na telefonním čísle 974 875 700.

Chtěli bychom znovu apelovat na občany, mějte své věci pod neustálou kontrolou. PIN platební karty nenechávejte uložený v její blízkosti. Zloději si dokonce poradí i s tím, když je PIN zavedený v mobilním telefonu. Pokud se jim podaří přisvojit cizí věc, provedou důkladnou prohlídku. U bankomatu pak zkouší zadat čtyřmístné číslo, na které při zkoumání svého lupu narazili. Při ukládání PINu do Vašeho telefonu, doporučujeme, abyste ho zadali jako skutečné devítimístné telefonní číslo pod vymyšleným jménem, a ne pod názvem PIN. Jen Vy budete vědět, že poslední čtyři číslice tohoto kontaktu je Váš PIN.

Buďte obezřetní a dávejte si pozor na své osobní věci. Kapsáři jsou většinou tam, kde je nejméně čekáte.

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
15. února 2017

 

Odkazy do noveho okna

pátrání 15.2.2017

pátrání 15.2.2017 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem