Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Výslednost SPEED MARATHONU 2023

Kutnohorsko - V terénu byla více jak stovka dopravních policistů. 

V terénu byla více jak stovka dopravních policistů.

Minulý pátek tj. 21. dubna 2023 proběhla avizovaná dopravně bezpečnostní akce s názvem Speed Marathon, o které jsme vás dopředu informovali.  Akce zaměřená na dodržování rychlostních limitů v místech, které jste si sami vy, občané, vybrali. Místa a úseky měření ve Středočeském kraji jsme předem zveřejnili. A jak to dopadlo? Dali jste nohu z plynu?

Více jak 100 policistů měřilo rychlost na vytipovaných 171 stanovištích. Policisté zkontrolovali 694 řidičů a jejich vozidel a zjistili 389 dopravních přestupků, které ve 336 případech vyřešili na místě blokovou pokutou v souhrnné výši 213 tisíc Kč.

Celkem 308 řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost.

Policisté se samozřejmě zaměřili i na dodržování ostatních pravidel v silničním provozu. Jeden řidič usedl za volant pod vlivem alkoholu, 1 pod vlivem jiných návykových látek, 10 řidičů telefonovalo nedovoleným způsobem a 9 řidičů nepoužilo bezpečnostní pásy.

kpt. Mgr. Pavel Truxa
tiskový mluvčí
24. dubna 2023

Výsledky Kutnohorsko:

V rámci Územního odboru Kutná Hora policisté zkontrolovali celkem 24 vozidel a zjistili 36 přestupků. Porušení rychlosti bylo zjištěno ve 36 případech, z toho 33 porušení bylo oznámeno příslušnému úřadu. Ve třech případech bylo překročení rychlosti vyřešeno blokovou pokutou na místě.

por. Mgr. Vendulka Marečková
25. dubna 2023

vytisknout  e-mailem