Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Prázdninový dohled na silnicích

KUTNOHORSKO – Kontroly na silnicích v letních měsících budou pokračovat. 

Do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce se od počátku letošního léta zapojují policisté ze služeb dopravní i pořádkové policie. 

V návaznosti na nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti v období letních prázdnin v minulých letech se policisté budou častějšími silničními kontrolami snažit v letošním letním období ovlivnit nekázeň všech účastníků silničního provozu, jakož i snížit zmiňovaný nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky.

Se silniční kontrolou se tak mohou během akce řidiči, ale i ostatní účastníci silničního provozu, setkat ve všech lokalitách územního odboru, a to nejen na komunikacích s vyšším dopravním zatížením, ale i tam, kde se nacházejí riziková místa. Policejní hlídky se zaměří zejména na dodržování stanovené rychlosti, způsobu jízdy a dodržování pravidel silničního provozu na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy, technický stav motorových vozidel, dokladů předepsaných pro řízení motorových vozidel a dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů v dopravě.

Od počátku letošního léta zkontrolovali policisté na Kutnohorsku během dopravně bezpečnostních akcí celkem 361 vozidel. Přestupku se dopustilo 53 řidičů. V 51 případech jejich jednání vyřešili policisté na místě uložením blokové pokuty, 2 případy oznámili policisté příslušnému správnímu orgánu. Nejčastějším prohřeškem byl v 11 případech špatný technický stav vozidla. Rychlost překročilo 6 řidičů, připoutáno nebylo 5 osob. Jeden řidič řídil pod vlivem alkoholu. Ten nadýchal do jednoho promile alkoholu.

Jezděte opatrně, ohleduplně a obezřetně! Přejeme všem šťastné návraty z Vašich cest!

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
10. července 2017

vytisknout  e-mailem