Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pokus podvodu na seniorce

KUTNOHORSKO – Seniorka podvodníkovi neuvěřila. 

Ve středu 12. prosince 2018 okolo 12:30 hodin z dosud neznámého čísla zavolal dosud neznámý pachatel na linku majitelky – seniorky z Kutnohorska, které sdělil legendu, že je její vnuk, že má nějaké potíže a že potřebuje půjčit 300.000,- Kč, pro které si asi za hodinu přijede k ní domů. Seniorka se nenechala zmást a podvodníkovi neuvěřila a řekla, aby jí dal pokoj, hovor ukončila a vyrozuměla svou rodinu, která věc neprodleně oznámila policistům.

Policisté ještě téhož dne zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu "Podvod" ukončeného ve stadiu "Pokus".

Policie České republiky apeluje na starší spoluobčany. Nebuďte důvěřivý, nevěřte sebetragičtějším historkám, nepouštějte cizí lidi do svých domů a bytů, nikomu nepůjčujte peníze, zamykejte. Podvodníci využívají různé záminky a lsti, neštítí se ničeho, využívají vaši důvěřivosti, působí na vaše city, aby se dostali k vašim penězům. Pokud z vás nevylákají peníze přímo, ovládají řadu způsobů, jak vás okrást.

Nedávejte cizím lidem své peníze!

Nikdy hned neotvírejte dveře, nevíte-li, kdo je za nimi. Zkontrolujte kdo je za dveřmi přes kukátko, nejlépe panoramatické.

V těchto situacích kdykoli zavolejte hlídku Policie České republiky na bezplatné lince 158 k prověření těchto osob.

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
14. prosince 2018

vytisknout  e-mailem