Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Muž vypátrán po sedmi letech skrývání

KRÁLOVEHRADECKÝ KRAJ - Celou dobu žil pod smyšlenou identitou. Skvělá spolupráce s pátrači z Kutné Hory. 

Před více, než 6 lety (dne 19. 12. 2012) vyhlásili policisté z Kutné Hory celostátní pátrání po tehdy 26 letém muži z Kutnohorska, a to pro podvod a zpronevěru. Na muže byl navíc v roce 2015 vydán ze strany Okresního soudu v Kolíně příkaz k vydání do výkonu trestu odnětí svobody pro obdobnou trestnou činnost. Po celou dobu pátrání nebyly k osobě hledaného zjištěny žádné relevantní informace, které by vedly k jeho vypátrání a k dodání do výkonu trestu odnětí svobody.

Na základě zjištěných operativních informací, které se podařilo v těchto dnech zjistit královéhradeckým policistům, byl hledaný v pátek dne 22. června 2018 dopoledne vypátrán v našem kraji, konkrétně ve Svobodě nad Úpou. Na jeho vypátrání se intenzivně podílelo několik složek Policie ČR – „pátrači“ z Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje spolu s „pátrači“ z územního odboru Hradec Králové a Kutné Hory. Při samotné realizaci, která proběhla minulý v pátek, spolupracovali i policisté z obvodního oddělení Pec pod Sněžkou a Svoboda nad Úpou.

Následně bylo zjištěno, že hledaný muž se celou dobu (cca 7 let) skrýval v Peci pod Sněžkou, kde pod smyšlenou identitou bydlel v jednom z místních penzionů. Při zatýkání byl překvapen tak, že se nezmohl na žádný odpor a s policisty od začátku spolupracoval. S tím, že by mohl být někdy odhalen, prý vůbec nepočítal. Po provedení nezbytných úkonů byl předán do vazební věznice.

por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí KŘP Khk

por. Miloš Petira, Dis.
komisař SKPV ÚO HK

Dne 26. 6. 2018 v 11:30

Vložila:
por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
27. června 2018

vytisknout  e-mailem