Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravně bezpečnostní akce zaměřená na nekázeň řidičů

Kutnohorsko - Cílem akcí je snížit dopravní nehodovost. 

V tomto týdnu proběhla na Kutnohorsku další dopravně bezpečnostní akce, do které se zapojili nejen dopravní policisté, ale také hlídky pořádkové policie.

Jejich cílem je snížit nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti a také ovlivnit nekázeň některých účastníků silničního provozu. Kontroly byly zaměřeny na dodržování stanovené rychlosti, dále na respektování dopravního značení, na jízdu v jízdních pruzích, používání bezpečnostních pásů a na dodržování povinností při předjíždění. Hledáčku policistů neuniklo ani chování zranitelných účastníků silničního provozu, což jsou chodci, cyklisté a motorkáři. Při práci  jsme opět využili i bezpilotní prostředky - drony, které z výšky mapovaly dopravní situaci a zadokumentovaly případné přestupkové jednání řidičů.

Policisté zkontrolovalivíce téměř stopadesát vozidel, motocyklů, ale i cyklistů. Celkem zjistili 28 přestupků,  všechny vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení. Nejčastějším přestupkem bylo nepoužití bezpečnostních pásů a nevyhovující technický stav vozidla. 

V následujících dnech budou probíhat další dopravní akce, zejména na problémových nehodových úsecích či na místech, kde opakovaně porušují řidiči své povinnosti, a tím ohrožují bezpečnost a plynulost silničního provozu.

por. Mgr. Vendulka Marečková
6.10.2023

vytisknout  e-mailem