Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Děti v dopravě aneb na silnicích bezpečně

Kutnohorsko - Výstava 17. května 2023 otevřena pro veřejnost. 

Tým prevence kriminality kutnohorské státní a městské policie Vás zve 17. května od 14:30 do 17:00 hodin na výstavu s dopravní tématikou v prostorách kutnohorské průmyslové školy v ulici Masarykova. Od 10. května zde probíhá první  sociálně preventivní projekt pro školy pod názvem  Děti v dopravě aneb na silnicích bezpečně.

Přijďte zažít, co prožívají Vaše děti!

Výstavy se dopoledne každý den od 10.  května účastní děti třetího,  čtvrtého a pátého  ročníku nejen místních základních škol, ale i škol z okolí.  Program je pro ně jakýmsi naladěním a úvodem do problematiky dopravní výchovy. Na žáky čekají modelové situace, nácvik simulace tísňového volání, bezpečnostní desatero, nácvik využívání ochranných pomůcek, správné přecházení. Dostatek prostoru je i na využití interaktivních výukových prvků v herní zóně s dopravními značkami a kvízy.

Volba tématu není náhodná. Počet nehod a úrazů v souvislosti s nerespektováním rizik v silničním provozu v nichž figurují děti, hovoří jasně.

Jelikož letní prázdfniny již ťukají na dveře policejní preventisté neopomenou problematiku "prázdninového desatera".

Jde o vyvrcholení dlouhodobé spolupráce týmu prevence Územního odboru Policie ČR Kutná  Kutná Hora, Městské policie Kutná Hora, BESIPu a VOŠ, SPŠ a JŠ Kutná Hora, který zacílil na bezpečnost v dopravě. Tuto výstavu preventivnímu týmu v rámci příkladné a dlouhodobé spolupráce zapůjčila koordinátorka prevence kriminality MěÚ Kralupy nad Vltavou paní Stanislava Valterová společně s preventistkou ÚO PČR Mělník por. Mgr. Markétou Johnovou. Za uvedenou spolupráci děkujeme!

Přijďte mezi nás! Na setkání s Vámi se těší preventisté kutnohorské a městské policie por. Mgr. Vendulka Marečková a  Pavel Čihák.

por. Mgr. Vendulka Marečková
15. května 2023

plakát-veřejnost.pngplakát-veřejnost.png


 


 

Odkazy do noveho okna

Děti-v-dopravě-aneb-na-silnicích-bezpečně

Děti-v-dopravě-aneb-na-silnicích-bezpečn... 

Detailní náhled

Děti v dopravě aneb na silnicích bezpečně -veřejnost

Děti v dopravě aneb na silnicích bezpečn... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem