Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Děti navštívily policejní oddělení

KUTNOHORSKO - Policisté dětem zdůraznili různá nebezpečí, která mohou potkat a to zejména s blížícími se letními prázdninami. 

Dne 12. června. 2017 se v dopoledních hodinách otevřela budova Policie ČR v Čáslavi našim nejmenším z Mateřské školy Masarykova (Berušky-Sluníčka) a z Žižkova náměstí (Hvězdičky), v celkovém počtu 70 dětí a pedagogických pracovníků.

Na akci, kterou pořádalo zmíněné policejní oddělení, byli dále přizváni policisté z kutnohorského oddělení takzvaná prvosledová hlídka a strážníci Městské policie z Čáslavi. Ukázky výzbroje a výstroje, včetně dopravních prostředků, byly dětem představeny na dvoře při místním oddělení a samotná výstroj, propagační letáky a sladkosti v suterénu budovy. Děti nejvíce zajímala cela předběžného zadržení, služební vozidla (siréna) a služební zbraně. Veškeré střelné zbraně (pistole, revolver, samopal), které byly dětem předváděny a následně půjčeny k prohlédnutí, byly před tím ze strany Policie ČR a Městské policie Čáslav zbaveny zásobníků a nábojů – tudíž ne střelby schopné. Zbraně byly opakovaně zkontrolovány, jako vždy při obdobných akcích pro děti a veřejnost.

Samozřejmě si vyzkoušeli i neprůstřelnou vestu a balistické přilby, včetně dechových zkoušek, služebních pout. Proběhla i výuka dopravního značení.

Policisté dětem zdůraznili různá nebezpečí, která na ně mohou číhat a to zejména s blížícími se letními prázdninami.

Napsali o nás:

http://www.svoboda.info/zpravy/caslav/deti-z-materske-skolky-navstivily-caslavske-policejni-oddeleni/

npor. Mgr. Lubomír Vilímek
vedoucí oddělení OO P ČR Čáslav

Upravila:
por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
13. června 2017

vytisknout  e-mailem