Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Bezpečnostní opatření Let it Roll

NYMBURSKO – Policisté dohlíželi na probíhající festival v Milovicích. 

Opatření bylo vyhlášeno od středy 31. července 2019 do neděle 4. srpna 2019, kdy celá akce probíhala. Podle informací pořadatelů se zúčastnilo hudební produkce celkem 20 000 návštěvníků nejen z České republiky, ale také ze zahraničí.

V letošním roce poprvé policisté přizvali ke spolupráci Celní správu České republiky. Celkem 250 celníků a 255 policistů z pořádkové, dopravní, cizinecké i kriminální služby Krajského ředitelství Středočeské policie zajišťovalo zvýšený výkon v místě konání festivalu, v okolí a samotném městě Milovice nejen v průběhu dne, ale především v nočních hodinách. Dohlíželi jak na dodržování veřejného pořádku, tak i na bezpečnost a plynulost silničního provozu.

Policisté v souvislosti s hudebním festivalem v Milovicích mají zatím ohlášeny 4 majetkové trestné činy, kdy se jedná zejména o krádeže věcí ze stanu a krádeže věcí, které měli poškození při sobě. Ze zkušenosti však vědí, že toto číslo nemusí být konečné, neboť někteří poškození nahlašují událost až na útvarech v místě svého bydliště.

Za celou dobu bylo zkontrolováno více jak 6 934 osob a 6 337 vozidel. Při silničních kontrolách bylo zjištěno celkem 121 řidičů, kteří řídili pod vlivem alkoholu nebo drog, dvaceti z nich pak byl zadržen řidičský průkaz. Kriminalisté realizovali jednoho pachatele, který se dopustil násilí proti úřední osobě a jednoho pachatele pro trestný čin krádeže vozidla. Celkem ve 186 případech zadokumentovali přestupek spočívající v držení omamné a psychotropní látky, ve 39 případech pak drogové trestné činy spočívající v držení či distribuci zakázaných látek. V příkazním řízení řešili celkem 195 přestupků v celkové výši 268 100 korun, kauci uložili v 16 případech v celkové výši 100 000 korun.

V letošním roce, poprvé během tohoto festivalu, proběhla spolupráce s akademiky Vysoké školy chemickotechnologické z Ústavu chemie ochrany přírody. Ti obsluhovali speciální přístroj – Plynový chromatograf GRIFFIN G510 s hmotnostním detektorem a knihovnou hmotnostních spekter – více než 200 tisíc látek, který policistům zapůjčili hasiči z pražské Chemické jednotky Praha 6. Tento chromatograf během čtyřiceti minut dokáže udělat rozbor vzorku, který určí i množství účinné látky drogy.

V loňském roce 2018 se této hudební produkce zúčastnilo 30 000 návštěvníků. Akci zajišťovalo celkem 275 policistů. Za celou dobu bylo zkontrolováno více jak 5 550 osob a 5 540 vozidel. Při silničních kontrolách bylo zjištěno celkem 152 řidičů, kteří řídili pod vlivem alkoholu nebo drog, padesáti z nich pak byl zadržen řidičský průkaz. Kriminalisté realizovali tři pachatele, kteří se dopustili drogového trestného činu, jednoho pachatele pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky a jednoho pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ve dvaceti případech zadokumentovali přestupek spočívající v držení omamné a psychotropní látky. V příkazním řízení řešili celkem 27 přestupků v celkové výši 8 400 korun, kauci uložili v 52 případech v celkové výši 360 000 korun.

V roce 2017 akci zajišťovalo celkem 240 policistů. Bylo zkontrolováno bezmála 1 500 osob a 2 000 vozidel. Co se týče návštěvnosti, ta byla odhadována na 15 tisíc osob denně. Při silničních kontrolách bylo zjištěno celkem 100 řidičů, kteří řídili pod vlivem alkoholu, nebo drog, přičemž došlo k zadržení celkem 53 řidičských průkazů. Mimo jiné se policistům podařilo zadržet 3 osoby, které se dopustily trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky, kdy jeden z nich je za uvedený čin již pravomocně odsouzen. Další osoba byla pravomocně odsouzena ze spáchání trestného činu krádež.

Tisková zpráva k opatření za Celní správu České republiky:

Napsali o nás – Nymburský deník:

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
5. srpna 2019

vytisknout  e-mailem