Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Beseda se seniory ve Zbraslavicích

KUTNOHORSKO - Jedním z hlavních témat pak byla povinnost chodce, být za snížené viditelnosti mimo obec vybaven reflexními prvky. 

V budově obecního úřadu ve Zbraslavicích se ve středu 13. dubna 2016 v odpoledních hodinách sešli místní policisté inspektor prap. Tomáš Jirovský a inspektor prap. Jan Sýkora v rámci prevence se zdejšími seniory.

Během setkání byli občané opakovaně seznámeni s kriminalitou páchanou na seniorech. Zejména se zaměřením na tzv. “podomní obchodníky“, kapesní krádeže v nejen obchodních domech a na násilí páchané na seniorech. Seniorům byly dále připomenuty důležité povinnosti v souvislosti s řízením motorového vozidla, zejména pozor na termíny lékařských prohlídek. 

Jedním z hlavních témat pak byla povinnost chodce, být za snížené viditelnosti mimo obec vybaven reflexními prvky.Přítomní senioři se také dozvěděli o bezpečnostní situaci v dané lokalitě, která je velice zajímala.

Závěr setkání patřil dotazům. Zejména se řešily otázky místních náležitostí veřejného pořádku a BESIP. Na závěr byly seniorům poskytnuty propagační materiály “policejní“ křížovky pro seniory, ze kterých měli upřímnou radost. 

Beseda byla vedena v duchu přátelského rozhovoru mezi místními policisty a místními občany. Byla zde domluvena další spolupráce s místním svazem seniorů.

inspektor prap. Tomáš JIROVSKÝ
policejní  inspektor
14. dubna 2016

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
15. dubna 2016

vytisknout  e-mailem