Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Speed Marathon

KOLÍNSKO-Cílem akce byla především kontrola dodržování povolené rychlosti. 

Kolínští policisté se zapojili do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce „SPEED MARATHON“ v rámci dopravní akce TISPOL, která se konala ve středu 3. dubna 2019.

Cílem dopravně bezpečnostní akce byla především kontrola dodržování povolené rychlosti jízdy vozidel v obci a i mimo obec. Policisté při dopravní akci využili veškerou funkční měřící techniku.

Do akce byla zapojena i veřejnost, která měla možnost navrhnout Policii České republiky místa, která považuje za riziková, a to prostřednictvím webového portálu. Na Kolínsku  se jednalo o místa například silnice číslo I/38 Nová Ves-Ohrada, silnice číslo  I/38 H ul. Pražská a Jaselská, silnice číslo II/329 Pečky, silnice číslo I/2 Kozojedy a Oleška, silnice číslo II/334 Chotouň,  silnice č. II/125 Červený a další.

Do této dopravně bezpečnostní akce bylo zapojeno šest policistů, kteří v průběhu dvaceti čtyř hodin zkontrolovali celkem 59 motorových vozidel. V průběhu celodenní dopravní akce bylo zjištěno 32 přestupků, z toho 31 přestupků se týkalo nedodržení rychlosti v dopravě.

Cílem této preventivní akce je především přimět občany dodržovat stanovené rychlostní limity a tím snížit rizikové situace, které mohou zapříčinit různé kolize, ale i tragické dopravní nehody.

por. Martina Fejfarová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
4.dubna 2019

vytisknout  e-mailem