Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Poznáte ženu na fotografii?

KOLÍNSKO – Pomozte nám ji ztotožnit. 

Opětovně upozorňujeme zejména nakupující ženy, aby své kabelky či tašky s cennostmi neodkládaly do nákupních vozíků. Zloděj si počká na vhodný okamžik, kdy své kabelce nebudete věnovat pozornost a Vaše cennosti jsou pak rázem pryč. 

Takovou situaci zažila 17. června před sedmnáctou hodinou odpoledne 57letá paní, která nakupovala v obchodním domě v ulici Polepská v Kolíně. V momentě, kdy se nakupující oddálila od vozíku k regálu s pečivem, této příležitosti využila dosud neztotožněná pachatelka a odcizila peněženku z kabelky, kterou nechala poškozená v nákupním vozíku. Žena měla v peněžence kromě osobních dokladů také finanční hotovost a platební karty, kterými ve dvou případech vybrala pachatelka peníze v celkové výši 30 tisíc korun.

Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což zatím neznámé pachatelce hrozí trest odnětím svobody až na dvě léta. 

Prosíme případné svědky, kteří ženu na fotografii poznávají a mohli by nám pomoct při jejím ztotožnění, aby veškeré informace sdělili na bezplatné lince tísňového volání 158 nebo přímo kontaktovali policisty z obvodního oddělení Libčice nad Vltavou na lince 974 866 400 nebo na čísle 602 306 515.

Opět přinášíme několik důležitých rad:

  • Nenoste s sebou velkou hotovost.
  • Peníze a kreditní karty ukládejte do vnitřních kapes obleku, nikoli do zadních kapes u kalhot.
  • Jestliže jste majitelem kreditní karty, své identifikační číslo si zapište odděleně.
  • V případě její krádeže okamžitě volejte pobočku banky či spořitelny a oznamte tuto situaci. 
  • Nenechávejte peněženku navrchu kabelky nebo nákupní tašky, nenoste ji v průhledných taškách nebo síťovkách.
  • Nevystavujte zbytečně na odiv větší finanční hotovost či cennosti.
  • Nenechávejte kabelku nebo peněženku při nakupování bez dozoru. Nesete-li zavazadla a balíčky, mějte kabelku mezi tělem a nákupem.
  • Noste kabelku těsně u těla s rukou na zapínání. Méně tím zloděje vyzýváte, a navíc ztěžujete provedení krádeže.
  • Kontrolujte uzavření svých zavazadel. Nejvhodnější z hlediska bezpečnosti jsou zavazadla se složitějším způsobem uzavírání.
  • Peníze nenoste v batůžku na zádech, kam nevidíte.
  • Pokud se dostanete do tlačenice na ulici, v obchodě nebo dopravním prostředku, věnujte zvýšenou pozornost bezprostřednímu okolí a nespouštějte ze svých zavazadel oči.
  • Ztráta peněz není jediným důsledkem vaší neopatrnosti, můžete přijít i o doklady (občanský nebo řidičský průkaz, cestovní pas, kreditní karty) či klíče od bytu, od auta nebo jiné cennosti.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
23. června 2021

Odkazy do noveho okna

Dosud neztotožněná žena

Dosud neztotožněná žena 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem