Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dva pozitivní testy na drogy

KOLÍNSKO – U obou na látky amfetamin/metamfetamin. 

Policisté se pravidelně setkávají při kontrolách řidičů s těmi, kteří mají pozitivní test na drogy. Ačkoliv policie neustále upozorňuje na veškerá nebezpečí, jak pro samotné řidiče, tak především pro ostatní účastníky silničního provozu, méně takových řidičů bohužel na ústupu není.

V jeden den, 19. března, zastavili policisté z obvodního oddělení Kolín dva řidiče, kteří měli pozitivní test na drogy. Oba na látky amfetamin/metamfetamin.

Prvního řidiče, třicetiletého muže, zastavila hlídka v Mercedesu půl hodiny po půlnoci na Karlově náměstí v Kolíně. Následně byl vyzván k podrobení se testu na drogy. Protože byl výsledek pozitivní, vyzván byl také k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu, kterému se podrobil.

Ve dvě hodiny odpoledne byl v obci Polepy zastaven a zkontrolován 32letý muž, který řídil osobní vozidlo Ford. Ten měl taktéž pozitivní výsledek na jiné návykové látky a rovněž se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

V současné době jsou oba muži podezřelí z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, avšak rozhodnuto bude až po výsledcích z toxikologického zkoumání.

Většina z nás ví, že řídit pod vlivem alkoholu je trestuhodné. Schopnost řídit motorová vozidla však narušují i jiné návykové látky (drogy)!

Řidič, který některou látku (drogu) užil, může mít:

  • potíže v udržení pozornosti a soustředění se na řízení,
  • unáhlené reakce,
  • narušenou psychomotorickou koordinaci,
  • tendence k rychlé, agresivní jízdě a riskování,
  • časté je také vybočování z jízdního pruhu a ze silnice, vlnkovitá jízda a kolize ve velké rychlosti

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
19. března 2021

vytisknout  e-mailem