Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravně preventivní akce

Zebra se za tebe nerozhlédne na Klatovsku 

    Cílem této akce je preventivně působit na chodce především na žáky mateřských a základních škol, kteří tvoří nejohroženější skupinu na komunikacích. Ostatním účastníkům silničního provozu, zejména chodcům na přechodech, připomenout správné přecházení vozovky a dodržování stanovených pravidel.                    
    Dopravně preventivní akce  proběhla dne 27. dubna 2009 v dopoledních hodinách ve městě Klatovy, kdy policisté z Policie ČR, Krajského ředitelství policie Zpč. kraje, preventivně informační skupiny a územního odboru vnější služby, dopravního inspektorátu v Klatovech předávali chodcům na různých místech ve městě letáky s pravidly pro chodce podle platných zákonů a kartičky s vyobrazením „Zebra se za tebe nerozhlédne".
    Dále proběhla další akce ve spolupráci s Mateřskou školou se sídlem U Pošty v Klatovech, kdy pod dohledem policistů se děti učily správně přecházet po přechodu pro chodce v ulici Kolárova. Dětem byly zapůjčeny vestičky s reflexními prvky. Akce se zúčastnilo celkem 78 dětí této mateřské školy. Před samotnou akcí policisté děti informovali o bezpečném chování v blízkosti komunikace.
 

vytisknout  e-mailem