Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Způsobila dopravní nehodu

KLADENSKO – Z místa se snažila ujet. 

Včera 19. listopadu 2018 před pátou hodinou odpolední přijal operační důstojník  na linku 158 oznámení, že v Unhošti v Pražské ulici, před supermarketem, došlo k dopravní nehodě, od které se pokusila žena, která ji způsobila, ujet.

Na místo přivolaní policisté zjistili, že sedmašedesátiletá žena z Unhoště, která řídila osobní automobil Škoda Fabia, na parkovišti před výše zmiňovaným supermarketem, při couvání z parkovacího místa narazila svým automobilem do zde zaparkovaného osobního automobilu Hyundai Tuscon. Následně se z parkoviště pokusila odjet, kdy na křižovatce na výjezdu z parkoviště se ji pokusil zastavit sedmačtyřicetiletý majitel nabouraného automobilu. Žena se proti poškozenému rozjela, tento spadl na přední kapotu jejího vozidla a ona s ním několik metrů popojela. Poté zacouvala zpět na místo dopravní nehody, kde před její automobil postavil svůj vůz osmadvacetiletý řidič automobilu Citroen Picasso, aby zamezil jejímu dalšímu újezdu. Seniorka se však nezalekla ani této překážky a do tohoto vozidla také narazila. To už byli na místě přivolaní policisté, kteří u ženy provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Displej ukázal hodnoty 1,28 a 1,01 promile. Řidičce byl na místě zadržen její řidičský průkaz a zakázána další jízda. Žena byla vyzvána k odběru biologického materiálu v Oblastní nemocnici Kladno, čemuž se podrobila a poté byla vyzvána k podání vysvětlení na Obvodní oddělení Unhošť.

Dopravní nehody, které hříšnice na místě způsobila, šetří nyní dopravní policisté. Škoda u kolizí byla vyčíslena na 60.000,- Kč. Ke zranění osob nedošlo.

Skutek je prošetřován ve zkráceném přípravném řízení na výše uvedeném obvodním oddělení jako podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí důchodkyni trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
20. listopadu 2018

vytisknout  e-mailem