Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Zloděj obviněn

KLADENSKO – Operativním šetřením se podařilo vypátrat pachatele krádeže. 

Začátkem listopadu loňského roku přijali kladenští policisté oznámení o krádeži mobilní telefonu nezletilému chlapci, ke které došlo 5. listopadu 2016 na cyklostezce v Kladně v ulici Sportovců.

Na sociálních sítích se rozšířila fáma, že v této oblasti dochází k přepadání dětí a že Policie ČR případy neřeší. I přesto, že jsme vydali prohlášení, že se jedná o bezpečnou lokalitu a nevidujeme zde žádnou závažnou trestnou činnost, šířil se tento hoax prostřednictvím sociálních sítí geometrickou řadou.

Na výše uvedeném případu okradeného chlapce kriminalisté intenzivně pracovali, dohledali odcizený přístroj a následnými výslechy a úkony se podařilo ustanovit osobu pachatele, což je jedenapadesátiletý muž z Kladna. Tomu začátkem dubna letošního roku sdělili obvinění pro přečin krádeže, a jelikož byl v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
24. dubna 2017

Citace ze sociálních sítí:

„VÁŽENÍ RODIČE,

DOVOLÍM SI ZNEUŽÍT SEZNAMU VAŠICH ADRES, ABYCH INFORMOVAL, ŽE V KLADNĚ - ROZDĚLOVĚ, V PROSTORU OKOLO TESCA, MEZI VĚŽÁKY, KOLEM ŠKOLY A OKOLÍ LESA A CYKLOSTEZEK JSOU PŘEPADÁVÁNY DĚTI KOLEM 10TI LET.

ZPRÁVA KOLUJE FACEBOOKEM OD SOBOTY, POŠKOZENÝCH JE, PODLE DNEŠNÍ AKTUALIZACE, VÍCE. K PŘEPADÁVÁNÍ DOCHÁZÍ VE DNE I V PODVEČER, V PRACOVNÍ DNY I O VÍKENDY.

DĚTEM SE KRADOU TELEFONY, OSOBNÍ VĚCI (BATOHY), PENÍZE.

NEDOCHÁZÍ K FYZICKÉMU NAPADENÍ. JDE O NAVOZENÍ STRACHU. 

DOCHÁZÍ K PSYCHICKÉ ÚJMĚ - POPIS PACHATELE NEJASNÝ

INFO ŠÍŘÍM V DOBRÉM ÚMYSLU. NEHODLÁM STRAŠIT. INFORMACÍM PREVENTIVNĚ VĚŘÍM.“

vytisknout  e-mailem