Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Za volantem neměli co dělat

KLADENSKO - Řídili pod vlivem návykových látek. 

Na noc z pondělí 30. listopadu 2020 na úterý 1. prosince  2020 nebudou rádi vzpomínat dva šoféři z okresu Kladno, kteří byli přistiženi policisty, když usedli za volant pod vlivem drog a alkoholu.

První hříšník byl kontrolován jen několik minut před půlnocí ve Slánské ulici v obci Smečno. Hlídka Obvodního oddělení Slaný zastavila osobní motorové vozidlo Škoda Felicia a u třiadvacetiletého řidiče zjistila, že je pozitivní na drogy. Test ukázal pozitivní hodnoty na látku amfetamin/metamfetamin. Mladík byl vyzván k odběru biologického materiálu v nemocničním zařízení, čemuž dobrovolně vyhověl. Nyní čelí podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Druhý kontrolovaný, který byl pozitivní tentokrát na alkohol, zastavili policisté Obvodního oddělení Kladno - město po druhé hodině ranní v Kladně v ulici Cyrila Boudy. Devětadvacetiletý šofér osobního vozidla Škoda Octavia, dle displeje na testu na požití alkoholických nápojů, nadýchal 1,6 a 1,59 promile. Navíc lustrace jeho osoby v policejní databázi ukázala, že má vysloven platný zákaz řízení a to od října letošního roku do února 2022. V tomto případě je muž podezřelý nejen z výše zmiňovaného přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, ale i z maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tři roky vězení.

Policie ČR opětovně varuje, že alkohol a drogy za volant nepatří.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
2. prosince 2020

vytisknout  e-mailem