Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Věnujte svým bicyklům větší pozornost

KLADENSKO – Zloději mají hodně ulehčenou práci. 

V poslední době evidujeme na Unhošťsku nárůst krádeží jízdních kol. Nutno podotknout, že sami majitelé nahrávají zlodějům svým laxním přístupen, týkající se zabezpečení svého majetku. Pachatelé v devadesáti procentech případů odcizení bicyklů nemusí překonat žádné, nebo pouze minimální překážky.

Apelujeme proto na vlastníky jízdních kol, aby své stoje řádně zabezpečili před odcizením.

Neuzamčené a volně přístupné prostory jsou velkým lákadlem pro nenechavce.

Převážně garáže jsou magnetem pro zloděje. Je dobré investovat do pořádného zámku. Čas, který zloděj potřebuje k překonání zámku, vyplývá z jeho bezpečnostní třídy. Je logické, že pachatelé volí raději objekty, do kterých se dá vniknout rychle a za pomoci jednoduchého nářadí. Protože prakticky neexistují bezpečnostní garážová vrata, je moudré chránit garáž elektronicky. Doporučujeme magnetická a pohybová čidla napojená na domovní alarm. Od věci není také zabezpečení věcí uvnitř. Vhodné je použít samostatné zajištění sezonních pneumatik, jízdních kol, či motocyklu.

Zatím poslední případ krádeží jízdních kol řešili policisté Obvodního oddělení Unhošť v neděli 6. července 2020 v obci Malé Kyšice. Neznámý pachatel v době od 21:00 hodin do 21:27 hodin v Bezové ulici vstoupil na pozemek rodinného domu, otevřel neuzamčenou garáž, ze které následně odcizil dvě pánská horská jízdní kola. Jednalo se o bicykly značky RB model CRR 290 a značky Author. Škoda byla vyčíslena na 38.000,- Kč.

Případ je prošetřován jako přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže a pachateli hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
8. července 2020

vytisknout  e-mailem