Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vážná dopravní nehoda v Kladně

KLADENSKO – Pro zraněného chodce přiletěl vrtulník. 

Dnešního dne 28. února 2018 vyjížděli policisté kladenského dopravního inspektorátu k oznámené dopravní nehodě, která se stala před šestou hodinou na pozemní komunikaci č. 1/61 v Kladně v ulici Unhošťská na osvětleném přechodu pro chodce.

Devětadvacetiletý řidič s osobním vozidlem VW jedoucí od světelné křižovatky ulic Pražská, Vodárenská a Unhošťská  ve směru jízdy na obec Velké Přítočno se střetl chodcem. Padesátiletý chodec utrpěl vážná zranění a byl transportován přivolaným vrtulníkem Letecké záchranné služby do motolské nemocnice. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku, která byla negativní.

V době prvotního šetření dopravní nehody a vzhledem k přistávání vrtulníku na místě k transportu zraněného chodce, byla pozemní komunikace uzavřena. Provoz byl plně obnoven kolem půl osmé hodiny.

Co bylo příčinou této dopravní nehody je nyní předmětem šetření.

Kladenská policie opět vyzývá řidiče, aby v tomto nepříznivém počasí po usednutí za volant věnovali ještě větší pozornost jízdě v silničním provozu, a to nejen pro svoji bezpečnost, ale i vůči všem účastníkům silničního provozu. Dále v tomto proměnlivém počasí bývají pozemní komunikace v některých úsecích kluzké a dochází tak ke zhoršené sjízdnosti a z těchto důvodů, je vždy nutno přizpůsobit jízdu stavu a povaze vozovky a dbát na dodržování předpisů silničního provozu. Každý řidič by si měl uvědomit, že před jízdou je vždy nutné mít očištěná všechna okna i zpětná zrcátka od sněhu a námrazy pro bezpečnou jízdu s dobrou viditelností.

Další policejní upozornění je určeno především chodcům, kteří by si měli uvědomit, že nemají při přecházení silnice absolutní přednost. Při přecházení pozemní komunikace je důležité nejen se rozhlédnout k bezpečnému přejití vozovky, ale je zde velmi důležité využít očního kontaktu chodce s řidičem. 

V každém případě by si všichni účastníci silničního provozu měli uvědomit, že k bezpečnému provozu na pozemních komunikacích je třeba, aby všichni účastníci silničního provozu dodržovali bezpečnostní předpisy, byli k sobě tolerantní a především neopomínali na slušné chování.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

28. února 2018

Odkazy do noveho okna

Vozidlo po střetu s chodcem

Vozidlo po střetu s chodcem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem