Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kladenští policisté získali celkem sedmnáct diplomů

KLADENSKO - Policisté z územního odboru Kladno se úspěšně zúčastnili přeboru v plavání v Praze. 

Krajské ředitelství policie Středočeského kraje uspořádalo tradiční přebor v plavání, který se koná pravidelně již přes dvacet let. V letošním roce se přebor v plavání uskutečnil dne 8. března 2017 v plaveckém bazénu Policejní akademie v Praze.

Za územní odbor Kladno se tohoto přeboru v plavání zúčastnilo sedmičlenné družstvo ve složení tří policistek a čtyř policistů.

Přebor v plavání byl rozdělen do šesti disciplín. Jednalo se o: -  50 m volný způsob

                                                                                                                          -  50 m prsa

                                                                                                                          - 50 m znak

                                                                                                                          - 100 m volný způsob

                                                                                                                          - 4x 50 m volný způsob   (štafeta)                                                                          

                                                                                                                         - 400 m volný způsob.

Zvláštními disciplínami přeboru bylo záchranné plavání v plavkách  25 m pod vodou a 25 m volný způsob a dále záchranné plavání v oděvu 20 m se zanořením a vylovením předmětu ze dna bazénu ve vzdálenosti 25 m od startu.

Zástupci kladenských policistů byli z oddělení hlídkové služby, ze služby kriminální policie a vyšetřování, z obvodního oddělení Slaný a ze skupiny kynologie Středočeského kraje, kteří byli v letošním roce 2017 na přeboru v plavání velmi úspěšní a získali celkem sedmnáct umístění na prvních třech místech.

Jednalo se o dvě zlatá umístění v disciplínách 50 m prsa a  záchranné plavání – kategorie ženy,  devět stříbrných míst v disciplínách například jako je 100 m volný způsob, 400 m volný způsob, 50 m prsa kategorie muži, 50m znak –kategorie muži, 50 m prsa kategorie ženy  a záchranné plavání v oděvu.  Dále získali šest diplomů za bronzové umístění , a to záchranné plavání v obleku – kategorie ženy, záchranné plavání – kategorie  ženy, 400 m volný způsob, 100 m volný způsob – kategorie muži, 50 m volný způsob – kategorie muži i ženy.

V letošním roce dlouhodobě reprezentující sestavu za územní odbor Kladno na přeboru v plavání doplnily dvě policistky. Někteří policisté územní odbor Kladno reprezentovali na přeboru v plavání již sedmým rokem a vždy se umístili na předních místech s obdržením diplomu a medaile.

Nejúspěšnějšími policisty za územní odbor Kladno byl  nstržm. Jan Střeska z oddělení hlídkové služby a  prap. Mgr. Simona Albertová z obvodního oddělení Slaný, kteří získali každý  čtyři diplomy na předních třech místech a nprap. Ludvík Kafka ze služby kriminální policie a vyšetřování za 50 m prsa  a nstržm. Aneta Míková z oddělení hlídkové služby za záchranné plavání v oděvu dosáhli každý  zlatého místění.

Policisté z prvního místa jsou nominováni na Policejní mistrovství České republiky v plavání. Jeden z našich nejúspěšnějších policistů letošního roku  nstržm. Střeska se zúčastnil tohoto mistrovství v plavání již pěti ročnících  a ve dvou letech získal tři medaile. Nejcennější kov zlatou medaili obdržel v roce 2012 a stal se mistrem Policie České republiky v plavání se záchranou tonoucího pro rok 2012 v disciplíně 50 m prsa.

Úspěšné reprezentování policistů územního odboru Kladno na krajském přeboru v plavání letošního roku hodnotíme velmi kladně a především jejich vynikající fyzickou kondici a sportovní nasazení s dosažením vynikajícího úspěchu v podobě třinácti medailí.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

24. března 2017

Odkazy do noveho okna

Přebor v plavání

Vítězové za územní odbor Kladno 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem