Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Recidivista opět skončil v rukou policie

KLADENSKO – Nedostal medikamenty, tak rozbil výlohu. 

Dnes 16. srpna 2017 krátce po půlnoci oznámil pracovník ostrahy Oblastní nemocnice v Kladně, že do prostoru recepce přišel muž, který se dožadoval vydání léků. Tento byl odkázán na interní ambulanci v ulici Vančurova. Tam mu však bylo sděleno, že žádné léky nedostane. To muže rozlítilo natolik, že vyhrožoval, že pokud nedostane medikamenty, které chce, tak v lékařském zařízení něco rozbije. Ani tato výhrůžka však pracovníky nemocnice nepřiměla, aby muži vydali prášky. Muž tedy z objektu odešel s prázdnou a následně naplnil své výhrůžky a kamenem rozbil skleněnou výplň okna lékárny, která se nachází u vstupu do Oblastní nemocnice Kladno, čímž způsobil škodu ve výši 6.000,- Kč.

Na místo byli přivoláni ihned po incidentu kladenští policisté, kteří výtržníka zadrželi a umístili do policejní cely.

Provedenou lustrací bylo navíc zjištěno, že se nejedná o první prohřešek tohoto pána.

Výtečník 13. srpna letošního roku ve večerních hodinách rozbil kamenem čelní sklo na automobilu Renault Megane, který byl zaparkován v Kladně v ulici Ostravská. A následujícího večera 14. 8. 2017 úmyslně poškodil na náměstí Sítná vstupní dveře cukrárny. V těchto případech byla škoda vyčíslena na více jak šestnáct tisíc korun.

Skutek je šetřen ve zkráceném přípravném řízení ve lhůtě osmačtyřiceti hodin jako podezření z přečinu poškození cizí věci a třiapadesátiletý recidivista z Kladna, který byl v minulosti odsouzen za majetkovou trestnou činnost, poputuje z rukou policie rovnou před soud, kde mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
16. srpna 2017

vytisknout  e-mailem