Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté dopadli dva pachatele loupežného přepadení

KLADENSKO – Profesionální činnost prvosledové hlídky, která vypátrala a zadržela ozbrojené muže. 

V sobotu 16.  prosince 2017 ve 20.30 hodin byla vyslána prvosledová hlídka policistů z oddělení hlídkové služby k propátrání okolí  benzinové čerpací stanici v Kladně do ulice 28. října, kde došlo k loupežnému přepadení se zbraní. Loupežného  přepadení se dopustili dva podezřelí pachatelé, kteří byli částečně maskováni a pod pohrůžkou krátké střelné zbraně požadovali po obsluze vydání finanční hotovosti. Jednašedesátiletá žena ze strachu o svůj život vydala pachatelům požadované finance. Při loupeži pachatele vyrušilo přijíždějící vozidlo do prostoru čerpací stanice, a tak z místa činu utekli s obnosem několika tisíc korun. 

Policejní hlídka okamžitě vyjela na místo oznámení a provedla kontrolní  pátrací  činnost kolem prostoru benzinové čerpací stanice a následně propátrávala přilehlé ulice Na Koreji, Pod Hájem, Malá Strana a další.  Na křižovatce ulic Vinařická a 28. října policisté spatřili podezřelou dvojici přicházejících mužů ve směru od obce Pchery.  Policejní hlídka vyzvala tyto dva muže k prokázání totožnosti. Vzhledem k tomu, že si policisté povšimli u jednoho z nich vyčnívající pažby zbraně z kapsy, pojali podezření, že se jedná o podezřelé pachatele a okamžitě provedli zákrok. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelými  jsou muži ve věku čtyřicet a osmadvacet let. Oběma podezřelým byla přiložena služební pouta a staršímu z pachatelů byla odebrána krátká střelná  zbraň. Dalším provedeným šetřením byl u jednoho z pachatelů  nalezen větší obnos finanční hotovosti v různých bankovkách, rukavice a čepice s vytvořeným otvorem. Na místo zadržení byly přivolány další policejní hlídky ze dvou obvodních oddělení, které zadržené pachatele eskortovaly k provedení prvotních procesních úkonů na policejní služebnu a poté do policejní cely. Policisté oddělení hlídkové služby provedli prohlídku v okolí místa zadržení a  trasu jejich příchodu. Tímto policejním šetřením byly nalezeny schované další části oděvů, které pachatelé použili při loupežném přepadení.

Policisté na základě všímavosti, včasného jednání a profesionálního zákroku během deseti minut od oznámeného uskutečněného loupežného přepadení benzinové čerpací stanice dopadli a zpacifikovali tyto dva podezřelé a nebezpečné pachatele. Dalším šetřením bylo zjištěno, že pachatelé mají bohatou trestnou minulost ve většině případů za majetkovou trestnou činnost.

Kladenští kriminalisté  téhož dne 16. prosince 2017 zahájili úkony trestního řízení ve věci zločinu loupež ve formě spolupachatelství, z  kterého jsou  nyní podezřelí tito dva muži ve věku čtyřicet a osmadvacet let. Za toto protiprávní jednání hrozí pachatelům maximální trest odnětí svobody ve výši 10 let.

Policie podala podnět  k návrhu na vzetí obviněných do vazby na Okresní státní zastupitelství v Kladně.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

18. prosince 2017

vytisknout  e-mailem