Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podvodník byl zadržen při činu

KLADENSKO - Včasné přivolání policejní hlídky pomohlo při dopadení podezřelého pachatele. 

Policisté obvodního oddělení Kladno nyní prošetřují případ podvodného jednání s falešnou plnou mocí. Na základě, profesionálního jednání  a všímavosti zaměstnance jedné telefonní společnosti byl dopaden pachatel, který se pokusil  o podvod tento skutek byl ihned oznámen na linku 158.

 Dne 16. března 2017 v prodejně telefonické společnosti v Kladně v ulici T.G. Masaryka předložil zákazník plné moci k aktivaci dvou paušálů s neomezenými tarify. Dále ke každé smlouvě požadoval mobilní telefony, které by údajně hradil měsíčními splátkami. Vzhledem k ostražitosti  a znalosti zaměstnance bylo zjištěno, že předložené plné moci jsou padělané.  Případ byl okamžitě oznámen na policejní služebnu, a to ještě v době, kdy se podezřelý nacházel v prodejně.

Přivolaná policejní hlídka se ihned dostavila na místo činu a  podezřelého muže vyzvala k prokázání totožnosti a podání prvotního vysvětlení. Třicetiletý podvodník z Prahy byl zadržen a převezen na policejní služebnu k provedení prvotních a procesních úkonů. Dále byly zajištěny padělané plné moci. Následně byl podezřelý muž eskortován do policejní cely.

Tímto protiprávním jednáním byla škoda vyčíslena na necelých 43 000,-Kč.

V současné době kriminalisté tento případ nadále prošetřují a muž je podezřelý z trestného činu podvodu.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

20. března 2017

vytisknout  e-mailem