Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podnapilý řidič ujel od dopravní nehody

KLADENSKO – Při zadržení se řidič snažil podplácet policejní hlídku. 

Policisté oddělení hlídkové služby v neděli 15. října 2017 krátce před šestnáctou hodinou vypátrali na parkovišti u obchodního domu v Kladně v Arménské ulici viníka dopravní nehody, který se snažil následně policisty podplácet.

Několik minut po patnácté hodině se stala dne 15. října 2017  dopravní nehoda v ulici Libušina na křižovatce s ulicí Kročehlavská v Kladně. Řidič osobního vozidla značky Škoda Octavia zastavil na dopravní značení „Stůj, dej přednost v jízdě“. V momentě, kdy se chtěl řidič rozjet a odbočit do Kročehlavské ulice, pravděpodobně nezvládl řízení a vozidlo nacouvalo do za ním stojícího osobního vozidla značky Mazda, ve kterém se nacházela dvoučlenná posádka. Řidič, který tuto dopravní nehodu způsobil, z místa činu ihned odjel pryč. Škoda na poškozeném vozidle byla následně vyčíslena na částku 30 000,-Kč .

Policejní hlídky začaly po podezřelém vozidle pátrat v kladenských ulicích.  Policistům oddělení hlídkové služby se během krátké doby podařilo vozidlo i s podezřelým řidičem vypátrat na parkovišti u jednoho z kladenských obchodních domů. Policisté řidiče vyzvali k předložení dokladů k prokázání totožnosti a potřebných pro řízení motorového vozidla. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o sedmapadesátiletého řidiče z Kladna. Policejní hlídka dále řidiče vyzvala k dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši 2,47 promile alkoholu v dechu.

Podezřelý řidič na parkovišti v Arménské ulici v Kladně nabídl zasahujícímu policistovi úplatek ve výši 5 000,-Kč, pokud mu nebude odebrán řidičský průkaz, neboť si byl plně vědom, že řídil vozidlo pod vlivem alkoholu a ještě způsobil dopravní nehodu, od které odjel.

Podezřelý muž byl zadržen a převezen na policejní služebnu k provedení prvotních úkonů a poté byl umístěn do policejní cely.

V současné době kladenští kriminalisté případ prošetřují a muž je podezřelý z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a podplácení.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

16. října 2017

vytisknout  e-mailem