Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pod vlivem alkoholu způsobila dopravní nehodu

KLADENSKO – Přístroj řidičce naměřil přes dvě promile. 

Policisté na základě oznámení vyjížděli 10. ledna, okolo půl druhé odpoledne, k dopravní nehodě, za kterou může s největší pravděpodobností alkohol.

Dle šetření na místě došlo k dopravní nehodě tak, že 39letá řidička jela osobním vozem Renault, přičemž vyjížděla z parkoviště obchodního domu v Arménské ulici, vjela na ostrůvek, na němž se zasekla a při couvání z něj poškodila obrubník tohoto ostrůvku. Řidička se ale nevzdala a chtěla jet dál. Jakmile se jí podařilo projet závorou, opět vjela na ostrůvek a posléze narazila do sloupu veřejného osvětlení. Od něj začala zase couvat, nicméně do něj znovu narazila. Nakonec se jí „podařilo“ od lampy vycouvat, nicméně tímto manévrem nacouvala do stojícího auta, pak poškodila závoru a nakonec se střetla s dalším automobilem.

Ženu hlídka vyzvala k podrobení se dechové zkoušce, kdy jí přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou téměř 2,20 promile.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Jejími manévry pod vlivem alkoholu způsobila celkovou škodu přesahující 300 tisíc korun českých.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
11. ledna 2024

vytisknout  e-mailem