Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Platil odcizenou kartou

KLADENSKO – Zachytily ho při tom kamery. 

Začátkem září letošního roku se na policisty Obvodního oddělení Kladno – město obrátil devatenáctiletý mladík z Lán, aby oznámil zneužití jeho platební karty.

Poškozený muž podle oznámení z internetového bankovnictví zjistil, že mu byla odcizena jeho platební karta a neznámý pachatel 2. září 2020 v dopoledních hodinách provedl neoprávněné bezhotovostní platby v obchodním centru v Kladně v ulici Petra Bezruče. Oznamovateli svým jednáním způsobil škodu 854,- Kč.

Případ je prošetřován jako přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Operativním šetřením a následným zhlédnutím kamerových záznamů v obchodním centru se podařilo zjistit muže, který při placení použil odcizenou platební kartu.

Aby se podařilo podezřelého vypátrat a dopadnout, přivítali by policisté poznatky od občanů, které by vedly k odhalení totožnosti tohoto muže.

Jakékoliv informace k jeho osobě je možné sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Kladno – město, nebo kontaktovat policisty na telefonním čísle 974 873 500. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
16. října 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem