Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatel loupeže zadržen

KLADENSKO – Nebezpečného muže zpacifikovala prvosledová hlídka. 

Vyšetřovatelka služby kriminální policie zahájila úkony trestního řízení ve věci loupeže, které se měl včera 7. července 2020 dopustit sedmadvacetiletý muž z Kladna.

Podezřelý  před půl desátou večerní nastoupil v jedné obci na Kladensku jako cestující do linkového autobusu a poté, co zjistil, že je ve vozidle sám, požádal řidiče autobusu, aby mu nastartovaný vůz vydal.

Stalo se tak pod přímou pohrůžkou násilí, kdy řidiče ohrožoval nožem a sekerou a ten v obavě o své zdraví a život z vozidla vystoupil a násilník z místa odjel směrem na obec Třebusice. Zde poblíž železničního přejezdu havaroval a s autobusem vjel do příkopu.

Tuto kolizi zaregistrovali dva projíždějící řidiči osobních vozidel, kteří na místě zastavili a chtěli pomoci při dopravní nehodě. To se jim však vymstilo, protože agresivní lupič zaútočil i na ně. Dožadoval se opět pod pohrůžkou výše uvedených zbraní vydání klíčů od jejich automobilů, se kterými chtěl z místa ujet. Napadení šoféři se snažili společnými silami muže zneškodnit, což se jim následně povedlo a zavolali o pomoc na tísňovou linku 158.

Na místo byla vyslána operačním důstojníkem prvosledová hlídka, která na zemi ležícího muže pomocí donucovacích prostředků zpacifikovala. Dechová zkouška byla u zadrženého pozitivní, muž nadýchal 1,57 promile alkoholu. Hlídka chtěla násilníka eskortovat na Policii ČR, ale zadržený i při převozu na policejní stanici kladl aktivní odpor, plival na policisty a vyhrožoval jim fyzickou likvidací. Na místo byla přivolána rychlá záchranná služba, aby podala muži uklidňující léky. Následně byl umístěn výtečník do policejní cely.

Za trestné činy loupeže, poškození cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky rozí podezřelému muži trest odnětí svobody na dva roky až deset let a vyšetřovatelkou byl dán podnět na vzetí obviněného do vazby.

nprap. Michaela Nováková 
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
8. července 2020

vytisknout  e-mailem