Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Opilá cyklistka

KLADENSKO – Poškodila zaparkovaný automobil. 

Včera 16. října 2019 před osmou hodinou večerní přijali policisté Obvodního oddělení Stochov oznámení, že se v obci Tuchlovice pohybuje opilá žena na jízdním kole.

Ihned po oznámení vyjela na místo policejní hlídka, která ženu nalezla v Školní ulici. Policisté nejprve vyzvali ženu, aby prokázala svou totožnost, což nejprve odmítala, ale nakonec sdělila policistům své nacionále. Bylo zjištěno, že se jedná o třiatřicetiletou ženu z Rakovnicka, která byla na první pohled pod vlivem alkoholu. Při prošetřování tohoto přestupku se na policisty obrátila svědkyně, která policisty upozornila na skutečnost, že kontrolovaná žena způsobila při jízdě na kole dopravní nehodu. Konkrétně poškodila zaparkované vozidlo.

Policisté proto přizvali ke spolupráci kolegy ze skupiny dopravních nehod a vyzvali podezřelou ženu, aby na místě setrvala do jejich příjezdu.  Cyklistka však chtěla z místa odejít a na policejní výzvy nereagovala a snažila se fyzicky atakovat zasahujícího policistu. Proto musely být použity donucovací prostředky a osoba byla zajištěna a následně po šetření dopravních policistů, umístěna do policejní cely.

Dopravní policisté, kteří zanedlouho dorazili na místo, zjistili, že cyklistka jedoucí na horském jízdním kole zn. CTM Terrano ve směru od ulice Školní se chovala neohleduplně a při pádu z jízdního kola se střetla nezjištěnou částí bicyklu s levou boční částí osobního vozidla Audi A3.

Cyklista odmítla provedení dechové zkoušky i odběr biologického materiálu. Žena byla i po příjezdu dopravních policistů agresivní, nadávala, byl z ní silně cítit alkohol a neudržela se na nohou. Jízdní kolo navíc nebylo za snížené viditelnosti vybaveno předním, ani zadním světlem, vzadu chyběla červené odrazka. Žena neužila cyklistickou přilbu.

Škoda na poškozeném automobilu byla vyčíslena na 5.000,- Kč.

Případ je dál v šetření dopravních policistů.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
17. října 2019

vytisknout  e-mailem