Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Okradená seniorka v Kladně

KLADENSKO - Zloděj ukradl stařence peněženku s doklady a finanční hotovostí. 

Policisté z obvodního oddělení Kladno prošetřují nyní případ trestného činu krádeže, který byl oznámen v pátek dne 13. března 2015 před třináctou hodinou.
V budově  jednoho peněžního ústavu v Kladně v ulici Čs. Armády v době třicet minut po dvanácté hodině okradl dosud neznámý pachatel v průběhu pěti minut osmdesáti dvouletou stařenku, která měla svoji peněženku položenou na odkládacím pultu a nikam se údajně od své peněženky nevzdálila. Neznámý pachatel přesto položenou peněženku odcizil i s celým obsahem. Poškozená seniorka odcizením peněženky utrpěla ztrátu občanského průkazu, kartičky pojištěnce, platební karty, slevovou jízdenku na městskou hromadnou dopravu, kartu do lékárny a finanční hotovost ve výši 1 100,-Kč.
 
Neznámý pachatel svým jednáním způsobil stařence škodu, která byla předběžně vyčíslena na částku 1 200,-Kč.
 
Policisté v současné době případ prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže a po   pachateli intenzivně pátrají.
 
Kladenští policisté opakovaně upozorňují občany a především seniory, aby dbali zvýšené opatrnosti a byli vůči svým věcem a především k finančním hotovostem a dokladům obezřetní.
Policie upozorňuje občany, že zloději umí být nevyzpytatelní a umí využít každou chvilku vaší nepozornosti ve svůj prospěch.
 
Občané, svůj majetek, jako jsou například peněženky, kabelky, doklady, finanční hotovost, ledvinky, notebooky a batohy si ochráníte před nenechavými zloději především svojí opatrností a dodržováním bezpečnostních pravidel, pouze tak můžete předejít různým nástrahám trestné činnosti páchané formou krádeže a uchránit si tak svůj majetek před vypočítavými zloději.
 
nprap. Jana Šteinerová   
tisková mluvčí
P ČR Kladno
16. března 2015
 

vytisknout  e-mailem