Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Okradená seniorka při nákupu

KLADENSKO - Ani invalidní chodítko seniorky neodradilo zloděje při krádeži kabelky. 

Policie neustále informuje občany o možných krádežích, ke kterým  dochází , a to nejen na území okresu Kladno. Kladenští policisté opětovně upozorňují občany, aby dbali vždy zvýšenou obezřetnost při nákupech a v ulicích měst a měli své věci vždy pod dohledem, neboť především zabezpečením svého majetku můžete předejít těmto krádežím. Opomenuté věci bez povšimnutí jsou pro zloděje vždy velkým lákadlem a snadnou kořistí, kterou získají ve většině případů ve svůj prospěch. I malá chvilka nepozornosti umí být pachatelem využita za účelem se obohatit. Drzost zlodějů nezná mezí, jak se o tom můžete přesvědčit v tomto případě, který se stal v tomto týdnu v obchodním domě v Kladně. 

Na policejní služebnu v Kladně Kročehlavy byla oznámena dne 21. března 2017 krádež kabelky v obchodním domě v Kladně v Italské ulici.

V průběhu půlhodinového nákupu po třinácté hodině úterního dne byla v nákupním prostoru obchodního domu okradena osmdesáti pětiletá seniorka. Dosud neznámý pachatel odcizil stařence z rukojeti chodítka kabelku, kterou zde měla zavěšenou, i přestože toto chodítko  po celou dobu nákupu neopustila. Obsahem kabelky, byla finanční hotovost, osobní doklady, platební karta a pouzdro s lékařskými písemnostmi.

Policisté případ nyní prošetřují a pátrají po pachateli, který je podezřelý z trestných činů krádeže neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů. Svým protiprávním jednáním způsobil poškozené seniorce  škodu ve výši 500,-Kč.

Důležité rady, jak se nestát obětí zlodějů:

- v prodejnách, v prostředních MHD, na ulicích a v místech většího výskytu lidí věnujte zvýšenou pozornost svým osobním věcem, jako jsou  

   kabelky, batohy, kufříky, ledvinky , mobilní telefony, peněženky, doklady a ostatní

- v obchodě neukládejte příruční zavazadla do nákupních vozíků

- nenoste u sebe velkou finanční hotovost

- peněženku a doklady noste pokud možno odděleně

- pokud vám byla platební karta odcizena, ihned zablokujte účet

- pokud u sebe nosíte bezpečnostní kód k platební kartě, noste jej oddělení od karty

- nenoste doklady a peníze v bočních kapsách batohů, kabelek a tašek a ani v ošacení

- mobilní telefon ukládejte vždy zavazadel pod uzavřením a nebo do vnitřních kapes oděvů, které jsou zajištěny zipem nebo knoflíkem.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

23. března 2017

vytisknout  e-mailem