Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Naletěla na internetu

KLADENSKO – Nakupujte jen u prověřených obchodníků. 

Včera 24. července 2017 přijali policisté Obvodního oddělení Kladno oznámení od dvaatřicetileté ženy, že byla podvedena při nákupu přes internet. Dne 16. července 2017 si poškozená v internetovém obchodě objednala plynový sporák v hodnotě 8.716,- Kč, plus dopravné ve výši 120,- Kč. Následující den převedla finanční prostředky na účet společnosti, avšak do dnešního dne nebylo zboží doručeno. Navíc byl internetový obchod následně uveden mimo provoz a nikdo ze společnosti není kontaktní.

Případ je prošetřován jako přečin podvodu a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Vzhledem k nárůstu této trestné činnosti důrazně upozorňujeme občany, aby nereflektovali na podobné nabídky a neposílali finanční prostředky neznámým lidem. Tato trestná činnost se velice složitě objasňuje a peníze, které se dostanou do rukou podvodníků, nezíská poškozený zpět v 99 procentech.

Policisté také opětovně varují občany, aby nekupovali zboží přes neprověřené internetové obchody!

Věnujte výběru internetového obchodu velkou pozornost a zboží si nechte zasílat pouze na dobírku, nebo plaťte prodejci až při převzetí zboží.

Podvodné internetové obchody zákazníci rozpoznají tak, že jsou nového data založení, nejsou na ně kladné recenze, neobsahují kontaktní telefonní číslo do provozující společnosti, firma uvedená jako provozovatel má jako předmět podnikaní zcela jiný obor. Ceny jsou výrazně nižší, obchody zpravidla nemají kamennou provozovnu a objednané zboží nelze zaplatit a vyzvednout osobně.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
25. července 2017

vytisknout  e-mailem