Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Malí návštěvníci zavítali na policii

KLADENSKO – Děti z mateřské školky navštívily policejní kynologii. 

Policistky oddělení tisku a prevence ve spolupráci s oddělením hlídkové služby a skupinou kynologie připravily pro děti z Mateřské školky Kladno, Švýcarské ulice prohlídku na kladenské policii.

Nejprve malé školáky přivítal nejmenší služební pes, kterým je čtyřměsíční Derik, jako začátečník u policie, a to za doprovodu policistky a osmiletého psa Morgana. Následně policista ze skupiny kynologie předvedl dětem výcvik poslušnosti se čtyřletou fenkou Ormou. V rámci tohoto programu policisté ze skupiny kynologie dětem ukázali psí kotce, kde jsou umístěni služební psi, kteří v době služby nejsou v daném okamžiku na výjezdu.  Dětem se výcvik služebního psa velice líbil a každý jeho splněný úkol odměnily potleskem.

Při další připravené ukázce se děti seznámily se služebním vozidlem s vysílačkou a majákem. Tuto ukázku si pro žáky připravili policisté z oddělení hlídkové služby a zároveň dětem ukázali služební výzbroj,  jako jsou například služební pouta a obušek, zastavovací terčík nebo reflexní vestu.

Policistky oddělení tisku a prevence s dětmi zopakovaly základní informace k nebezpečným situacím nebo k dopravní výchově. Na závěr policisté dětem rozdali omalovánky a dopravní kartičky s preventivní tématikou.   

Preventivní program s policejními ukázkami děti zaujal a sledovaly ho s nadšením i různými dotazy. Celá tato akce byla ze strany doprovázejícího pedagogického personálu velmi kladně hodnocena.

 nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

13. června 2019

Odkazy do noveho okna

Malí návštěvníci na policii

Prohlídka služebního vozidla 

Detailní náhled

Malí návštěvníci na policii

Ukázka policejní výzbroje 

Detailní náhled

Malí návštěvníci na policii

V prostoru skupiny kynologie 

Detailní náhled

Malí návštěvníci na policii

Služební štěně Derik 

Detailní náhled

Malí návštěvníci na policii

Služební pes Morgan 

Detailní náhled

Malí návštěvníci na policii

Děti a služební fenka Orma 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem