Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Loupež objasněna

KLADENSKO – Výborná práce kladenských policistů. 

Ve čtvrtek 17. dubna 2019 před jednou hodinou odpolední došlo v Kladně na náměstí Svobody, konkrétně mezi ulicemi ČSA a Průchova k loupežnému přepadení dvacetiletého mladíka.

Tomu, když jel na jízdním kole, zastoupily cestu osoby, které požadovaly vydání bicyklu, na kterém muž jel. I když pachatelé poškozenému vyhrožovali, mladík nereagoval. Nato k němu přistoupil jeden z mužů, který jej strhl z kola dolů a na zcizeném jízdním kole z místa odjel. Ostatní jej následovali a z místa odešli. Ještě před tím však okradeného mladíka důrazně upozorňovali, aby skutek neoznamoval na policii, jinak si to s ním vyřídí jinak.

Poškozený však výhrůžek nedbal a ihned po incidentu věc nahlásil na Policii ČR. Operativním šetřením se podařilo za nedlouho po přepadení zjistit pachatele, kteří byli následně kriminalisty zadrženi a umístěni do policejní cely.  Jedná se o devětadvacetiletého, sedmadvacetiletého a dvaadvacetiletého muže, kterým dnes, tj. 18. dubna 2019 vyšetřovatel  kriminální policie sdělil obvinění ze zločinu loupeže, za což jim hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Jelikož se jedná o recidivisty, byl podán návrh na vzetí obviněných do vazby.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
18. dubna 2019

vytisknout  e-mailem