Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Hříšníci na silnici

KLADENSKO – Policisté zastavili jednoho řidiče s platným zákazem řízení a jiného zase pod vlivem alkoholu. 

Kladenští policisté ve čtvrtek 27. ledna během své služby řešili dva řidiče, kteří neměli za volantem co dělat. Jeden z nich má zákaz řízení pro všechny skupiny motorových vozidel a druhý řídil opilý.

Prvního hříšníka ve voze VW Passat zastavila hlídka v ulici Braunova v Kladně hodinu po půlnoci. Vyzvala ho k předložení dokladů potřebných k provozu a řízení vozidla, přičemž řidičský průkaz neměl. Lustrace osoby vypověděla, že kontrolovaný 28letý muž má platný zákaz řízení na 12 měsíců, a to od letošního Nového roku. Za trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Druhým kontrolovaným byl 38letý muž, který jel tentýž den před půlnocí automobilem Škoda Fabia v kladenské ulici Čs. Armády. Po výzvě se podrobil dechové zkoušce, kdy mu přístroj naměřil pozitivní výsledek s hodnotou více než 1,60 promile. V současné době je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což může být potrestán až jednoročním pobytem za mřížemi.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Středočeského kraje
28. ledna 2022

vytisknout  e-mailem