Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dva řidiči v zákazu řízení

KLADENSKO – Za maření výkonu úředního rozhodnutí hrozí pachatelům až dva roky za mřížemi. 

Kladenští policisté prošetřují další dva případy neukázněných řidičů, kteří usedli za volant, ačkoliv jim byl v minulosti vysloven zákaz řízení.

Po třinácté hodině dne 8. dubna 2021 v ulici ČSA v Kladně policisté obvodního oddělení Kladno zastavili ke kontrole osobní motorové vozidlo značky Peugeot. Policejní hlídka vyzvala řidiče k předložení dokladů potřebných pro řízení motorových vozidel. Následným šetřením bylo zjištěno,že řidičem vozidla je dvaatřicetiletý muž z Kladenska, kterému byl rozhodnutím Magistrátu města Kladna vysloven zákaz řízení motorových vozidel, a to ve dvou případech do března 2022.

Téhož dne ve Švermově ulici v Buštěhradě policisté obvodního oddělení Kladno Kročehlavy po devatenácté hodině kontrolovali osobní vozidlo tovární značky Opel Zafira, jehož řidičem byl zjištěn osmnáctiletý muž z Prahy. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že má vysloven platný zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny rozhodnutím Magistrátu města Kladna od února letošního roku do srpna 2021.

Za tato protiprávní jednání jsou nyní oba dva řidiči podezřelí z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a hrozí jim maximální trest odnětí svobody na 2 roky.


 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
12. dubna 2021

vytisknout  e-mailem